uvajanje.png


Uvajanje je kritičen del programa za strateško upravljanje s talenti, ki pa ga managerji pogosto spregledajo, saj menijo, da je ta odgovorost v rokah službe za upravljanje s človeškimi viri. Brez pravega lastnika je kompleksen in izjemno pomemben proces uvajanja pogosto razlog, da se novi zaposleni počutijo spregledani in negotovi. To lahko negativno vpliva na delovne rezultate, zavzetost zaposlenih in produktivnost.

Za rešitev tega problema potrebujete proces uvajanja, ki bo enostaven, avtomatski in hkrati oseben, tako da bo postavil temelje za vpeljavo  produktivnega in zavzetega člana vaše ekipe. Potrebujete rešitev, ki bo združila najnovejše in najboljše prakse uvajanja in poudarek na socializaciji zaposlenega. 

SuccessFactors
Uvajanje vam pomaga dosledno in učinkovito spreminjanje novih zaposlenih v zavzete, samozavestne in produktivne zaposlene s tem da:

  • kadrovsko službo in novo zaposlenega na smiselen način vodi skozi korake procesa uvajanja
  • poveže novo zaposlene z pravimi ljudmi in ustrezno vsebino še pred začetkom njhihovega dela
  • hitro razvija novo zaposlene in jih spreminja v produktivne člane ekipe,ki začnejo prispevati v rekordnem času
     

Svež pristop k uvajanju

Kar naredi SuccessFactors rešitev za Uvajanje edinstveno, je  bolj strateški pristop k uvajanju. SuccessFactors verjame, da je uvajanje ključna izhodiščna točka za integrirano upravljanje talentov, ki je pogoj za uspeh zaposlenih na vseh področjih.
Namesto še enega izoliranega kadrovskega programa, postane uvajanje centrer strategije za upravljanje talentov ter pomaga novim zaposlenim, da postanejo samozavestni in samostojni ter začnejo čimprej prispevati k doseganju korporativnih ciljev.

Poleg tradicionalnih funkcionalnosti uvajanja, kot so obrazci in upravljanje opravil, SuccessFactors Uvajanje ponuja tudi funkcije, ki so osredotočene na nove zaposlene in jim pomagajo, da se počutijo povezane in obveščene že od samega začetka. S tem, da novim zaposlenim ponudi možnost, da se virtualno srečajo in sodelujejo s svojimi vrstniki že pred prvim dnevom, SuccessFactors izboljša zavzetost in zadovoljstvo novih zaposlenih.

Čeprav lahko vsako rešitev za upravljanje s talenti uporabljate neodvisno od ostalih, lahko z  skupno uporabo vseh rešitev dosežete brezhiben proces upravljanja talentov, kot je naprimer nagrajevanje po uspešnosti in razvojni načrti, ki vključujejo možnosti za učenje.

Odkrijte, kako lahko naša celovita, enotna rešitev za upravljanje s talenti pomaga vaši organizaciji zgraditi nepremagljivo delovno silo.
 

Za več informacij si oglejte: