Ko bom velik, bom...

Cilji, cilji, cilji in še enkrat cilji.

Anekdota pravi, da so v dnevnem kopu marmorja trije ljudje klesali grobi kamen, pa so vsakega povprašali, kaj dela. Prvi je rekel: »Ali ne vidite? Kamen razbijam za svoj vsakdanji kruh.« Drugi je bil malo bolj specifičen in je dejal, »da reže kamen na dogovorjene manjše kose, ki jih bodo nato uporabili za …«, medtem ko je bil odgovor tretjega najbolj sporočilen, pa čeprav je za to potreboval samo dve besedi: »Gradim katedralo.«

Kdo je v podjetju v resnici zadolžen za izbiro novih sodelavcev?

Če izpustimo majhna in družinska podjetja, kjer je po navadi lastnik tisti, ki opravlja večino pomembnih del v podjetju; vključno z zaposlovanjem, in se osredotočimo na velika podjetja, pogosto pridemo do vprašanja, kdo sploh zaposluje nove talente. Vsak, ki je sedaj pomislil na kadrovsko službo ima delno prav, ampak ali je res samo kadrovska služba zadolžena za rekrutiranje novih kadrov? Vodje in managerji, ki potrebujejo novega člana se pri tem lahko vprašajo:

7 trendov pri zaposlovanju

Iskanje in izbira najboljših ljudi za vašo organizacijo je najbolj pomembna funkcija kadrovskega oddelka. Na žalost pa se veliko organizacij še vedno poslužuje zastarelih in neučinkovitih praks zaposlovanja.

 

Pages

THRIVE

:  to grow vigorously 
 
:  to gain in wealth or possessions  

:  to progress toward or realize a goal